Gijs de Jager

Gijs de Jager is sinds de oprichting (1993) voorzitter van de stichting Lucendi Foundation. Tevens houdt hij zich bezig met verschillende vastgoedprojecten.

Carrière

Na de middelbare school begon Gijs de Jager bij een accountantskantoor als assistent accountant. In de avonduren volgde hij een studie accountancy. Hij had het prima naar zijn zin bij dit bedrijf, maar op een bepaald moment kwam hij in contact met een vastgoedondernemer die Gijs de Jager een baan aanbood. Gijs de Jager ging hier op in en maakte een carrière switch naar de vastgoedsector. Hij maakte kennis met de vastgoedbranche en het bleek dat hij er goed in was. Daarom besloot Gijs de Jager in 1981 zijn eigen vastgoedonderneming op te zetten.

JVG Vastgoed

Gijs de Jager richtte JVG Vastgoed op. Hij begon met het investeren in vastgoed in Nederland. Later breidde hij zijn vastgoedportefeuille internationaal uit. Inmiddels is JVG Vastgoed een holding die bestaat uit verschillende vastgoed-dochterondernemingen. Bij de holding JVG Vastgoed zijn vier mensen werkzaam. Gijs de Jager investeert, ontwikkelt en exploiteert in woningen, winkelpanden en kantoorpanden in Nederland, Georgië en de Verenigde Staten. Een van de belangrijkste uitgangspunten van JVG Vastgoed is duurzaamheid. Alle panden worden duurzaam gebouwd, met oog op energiebesparing. Het streven is om alle panden met een energielabel A of A+ op te leveren.

Persoonlijk

Op 6 december 1956 kwam Gijs de Jager ter wereld in Scheveningen. Hij groeide op in een streng protestants gezin waar leren belangrijk was. Als kleuter leerde zijn moeder hem al lezen en schrijven waardoor hij het eerste jaar van de basisschool heeft kunnen overslaan. Op zijn achttiende verliet Gijs de Jager het ouderlijk huis en ging hij in Den Haag en daarna in Spijkenisse wonen. Hier woonde hij toen hij JVG Vastgoed oprichtte. Vervolgens is hij verhuisd naar Amsterdam. Hier ontmoette hij zijn huidige echtgenote, die oorspronkelijk uit Georgië komt. Door haar is hij in aanraking gekomen met het land, en heeft hij verschillende vastgoedprojecten en andere goede initiatieven opgezet in Georgië.